Specialisatielessen 12+

Specialiseer in één techniek en ontwikkel je eigen stijl!

Deze lessen bieden jou de ideale mix van zuivere techniek en creatief bewegen. Grondacro, Parkour, Trapeze, Doek, Bascule, Tricking of Mast – voor ieder wat wils!

Elke les begint met een stevige opwarming en een basis grondacrobatie. Daarna train je door in de techniek die jij kiest. Je leert nieuwe skills, je wordt sterk, lenig en handig. Je leert samenwerken, jezelf fysiek uitdrukken en verbaast jezelf!

Om in te schrijven voor specialisatielessen moet je eerst overleggen met de lesgevers! Zij bekijken of je technisch en qua attitude klaar bent voor een specialisatie.

Het is aanbevolen om te komen bijtrainen in een Open Training (gratis voor leden) voor wie een Specialisatieles volgt.

Specialisatie Grondacro

Deze lessen draaien om dynamische grondacrobatie: salto, rad, flikflak en hand to hand, 2 hoog of 3 hoge schouderstanden, dynamische salto’s en vliegen door de lucht.
Dit leer je niet op een-twee-drie, dus we bouwen de lessen logisch op.

Specialisatie Bascule

Bij bascule worden de acrobaten volgens het principe van een wipplank in de lucht gekatapulteerd. Bascule = team work! Samen leren we springen op de bascule, we trainen in de trampoline en we oefenen zotte tricks op, over en uit bascule.

Specialisatie Chinese mast

De Chinese mast is een hoge paal waarop je klimt, draait en spectaculaire trucs uitvoert.
We bouwen de lessen stapsgewijs op en leren comfortabel te bewegen in de mast. We klimmen hoog en laag, samen of apart, ontdekken wat onze lichamen in de mast kunnen doen en oefenen figuren op maat!

Specialisatie Luchtacro

In deze les kies je als deelnemer zelf of je in doek of trapeze traint.

Bij de trapeze klim je de touwen in. Je leert straffe figuren maken, soms zelfs in duo of trio. In het doek leer je al klimmend, draaiend en tollend spectaculaire trucs.
We werken veel op kracht van armen en benen, op lenigheid en lichaamsbewustzijn.

Specialisatie Parkour & Tricking

In deze les kies je als deelnemer zelf of je op Parkour of Tricking traint.

Parkour – Klimmen, springen, salto’s over, onder, tussen obstakels door, in een zaal of in de openbare ruimte. Je traint op precisie, lenigheid, snelheid, coördinatie en kracht. Ontwikkel in deze specialisatie je eigen en unieke ‘way through’.

Tricking – Deze urban acrobatische techniek bestaat uit een mengeling van martial arts moves en acrobatische bewegingen. Met ons lichaam als enige attribuut maken we originele aaneenschakelingen van sprongen, kicks en salto’s. We werken op de airtrack en op de vloer!

Specialisatie Eénwieler +10j

Eens je zelfstandig kan rijden op je éénwieler, ben je welkom in deze specialisatieles. Je leert hindernissen nemen, slalommen, ver- en hoogspringen, allemaal op één wiel. Ook figuren rijden, basketbal op één wiel, 360’s springen en éénwielermanipulatie komen aan bod. Uitdagingen genoeg in deze veelzijdige circusdiscipline!


Extra trainen 14+

Kom mee doortrainen!

In onze 4 extra trainingen kom je in contact met andere circusartiesten. Het zijn elke week extra momenten om je skills helemaal op punt te zetten en connecties te maken in de circus community.

Acrobatie Jongeren 12-17 jaar

Liever alle technieken trainen?

Heb je liever nog even alle technieken in één les? Je kan trainen op de verschillende acro technieken op jouw tempo in de les Acrobatie Jongeren.

Acrobatie Volwassenen 18+

Liever alle technieken trainen?

Heb je liever nog even alle technieken in één les? In deze basisles kan je trainen op de verschillende acro technieken op jouw tempo!