Over ons

Missie & visie

MISSIE

Waar staan we voor? Circus Zonder Handen is een Brusselse circusschool met kwaliteitsvolle circuslessen en groeitrajecten. Urban circus is onze passie en die van onze deelnemers.

Circus voor iedereen, c’est la base. We streven ernaar zo veel mogelijk toegangsdrempels weg te werken en zo ons aanbod open te stellen voor iedereen. Iedereen is welkom en we gaan om met elkaar met respect en met een geloof in ieders eigenheid.

De Brusselse jeugd zit bomvol talent en dat willen helpen ontdekken, verbinden en ontwikkelen.

We zijn een flexibele organisatie die zich op het kruispunt van jeugd, cultuur, welzijn en sport bevindt. We vertrekken vanuit de noden en de goesting van onze jongeren en we blijven onszelf kritisch in vraag stellen.

VISIE

Waar gaan we voor? We dromen van een inclusieve samenleving, waar iedereen de vrijheid krijgt z’n eigen hobby’s te kiezen op basis van goesting.

We weten hoe belangrijk het is om deel uit te maken van iets groter, van ‘la Famille’. Dat als je jezelf kan zijn en je passie kan uitoefenen in een warme omgeving je net iets rechter gaat lopen. We willen dat iedereen bij ons applaus krijgt én geeft. Zo werken we aan geloof in- en trots zijn op zichzelf. En anderen natuurlijk.

We hopen zo een rol te spelen in de groei van onze jongeren tot de zelfverzekerde Brusselaars die ze zijn, die superdiversiteit zien als een meerwaarde en inclusie als een evidentie.

Hoe we te werk gaan

De kracht van urban circus

Wij houden van urban circus, het biedt voor ieder wat wils en wordt bij CZH op niveau onderwezen. Jongleren met balletjes, parkour, trapeze, menselijke piramides bouwen, ballopen, tricking, bascule springen, salto’s draaien, diabolo’s laten vliegen, eenwieleren en nog veel meer! Dit is onze dagdagelijkse passie en samen amuseren we ons rot.

Je wordt sterk, lenig en handig. Je leert samenwerken, jezelf fysiek uitdrukken, vertrouwen geven en krijgen. Je verbaast jezelf en anderen. En het is gewoon ook echt ongelofelijk  leuk.

Samen een passie delen verbindt en overstijgt op deze manier de verschillen in taal, afkomst, financiële achtergrond, gender, fysieke mogelijkheden en leeftijd.

Hoe we drempels verlagen


We werken op maat om iedereen een gelijkwaardige kans te geven om deel te nemen.  Ons drempelverlagend beleid is het fundament van onze organisatie:

  • we werken wijkgericht in verschillende buurten van Brussel (9 in totaal!),
  • we werken vindplaatsgericht op straat,
  • we communiceren op maat,
  • we hanteren verschillende prijzen en betalingsafspraken,
  • we organiseren laagdrempelige toeleidingsactiviteiten,
  • we werken samen met een breed netwerk aan geëngageerde partners,
  • we betrekken families en jongeren in de hele organisatie,
  • we begeleiden deelnemers met bijzondere aandacht op maat,
  • we gaan voor diversiteit op de mat én op de werkvloer,

en vooral: onze gemotiveerde trainers en aanspreekbaar team zijn de drijvende kracht achter onze warme circusfamilie.

Boek CZH bij jou

Je kan Circus zonder Handen boeken om in jouw organisatie of op jouw evenement circus initiaties, workshops, teambuildings of zelfs lessenreeksen te organiseren!